2024. július 16.
 
     
 Szavazás
Szeretnél egy kistérségi ifiTV-t?
Igen, jó lenne!
Nem kell külön, legyen a HTV-n
Felesleges
Nincs is TV-m...
 
 Rólunk írták
Köz-Tér-Háló program Békéscsabán
Miénk is volt a Tér... Országos Ifjúsági Találkozó Bordányban
Kulcsos ház civileknek
-->régebbi cikkek
 

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma támogatásával készült el.

A szövetség


A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség 1996-ban alakult, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye területén működik. A szövetség összefogja és koordinálja azoknak a térségben működő egyesületeknek, társadalmi szervezeteknek, ifjúsági közösségeknek, kluboknak a tevékenységét, amelyek agrár szakmai tevékenységgel, népi hagyományőrzéssel, kulturális és szabadidős tevékenységgel, környezetvédelemmel, az euroatlanti csatlakozás kérdéseivel foglalkoznak, és ezekhez kapcsolódóan szervezik tagjaik tevékenységét, programjaikat.
A szervezet tevékenységének legerősebb területe, a helyi nyilvánosság megteremtése, közösségfejlesztő programok szervezése, illetve különböző programkoordinálási feladatok elvégzése.
A DALISZ 1999-től közhasznú minősítéssel rendelkező ifjúsági szervezet.
A szövetség alulról jövő kezdeményezés hatására jött létre, legfontosabb feladatának az érdekvédelmet, és a koordinációs munkát jelölték meg az alapítók. A generációs váltás megviselte a szövetség működését, tagszervezeteinek száma jelentősen megcsappant.
2006–ban elsősorban a Homokháti Kistérség Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának koordináló szerveként működött, rendelkezésére álló infrastruktúrájával, felhalmozott kapcsolati tőkéjével ezen nem önálló jogi személyként működő szervezetek működését segítette. Szakmai programjai, támogató tevékenysége a helyi és kistérségi ifjúságpolitikai koncepciók alapján valósultak meg.
A szövetség 2005-től működteti információs szolgáltató hálózatát, amely az első két évben sikeresen építkezett, és jelenleg közel 40 ifjúsági szervezettel, gyermek és/vagy ifjúsági önkormányzattal, nem formális ifjúsági csoporttal, közösséggel tart fenn rendszeres kapcsolatot.
A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség megalakulása óta fontosnak tartja a nemzetközi kapcsolatok ápolását, nemzetközi csereprogramokban való részvételt, és ilyen csereprogramok szervezését. Pályázati programokon keresztül részt vett az európai uniós csatlakozást megelőzően szervezett Fiatalok Európáért I-II. programban, majd az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Unió tagállamainak megállapodása értelmében létrehozott és támogatott Ifjúság 2000-2006 program számos alprogramjában vett részt tagszervezetein keresztül, többségében együttműködő partnerként.
Eddig sikeres nemzetközi cserekapcsolatot bonyolítottunk le svájci, francia és dán fiatalokkal. A cserék fő témája a mezőgazdaságból élő fiatalok integrációja volt.
Jelenleg tagszervezeteinken keresztül vannak nemzetközi kapcsolataink.
 
Fotókiállítás a világhírű fotós, Máté Bence képeiből Szegeden
Vesd bele magad programot hirdetett az AGRYA
Törölheted az elküldött üzeneteket Facebookon
Június elején Deja Vu Fesztivál Szegeden
Jó ütemben halad a Szegedi Ifjúsági Centrum építése
Hallasd a hangod az EP-ben!
-->hírarchívum
 
 
 
Tekerjük körbe a Balatont?
Legyen-e ismét miénk a tér?
 
 
 
 
 
 
 
 
DALISZ 2008   
Kemal Muratoğlu Paranormal Hikaye Dershane Ankara Belgesel izle ingilizce tercume Ankara Tercüme Ofisi Ankara Tercüme Bürosu Yeminli Tercüme Ankara İngiltere Vizesi çankaya Tercüme Malta Dil Okulu