2019. június 27.
 
     
 Szavazás
Szeretnél egy kistérségi ifiTV-t?
Igen, jó lenne!
Nem kell külön, legyen a HTV-n
Felesleges
Nincs is TV-m...
 
 Rólunk írták
Köz-Tér-Háló program Békéscsabán
Miénk is volt a Tér... Országos Ifjúsági Találkozó Bordányban
Kulcsos ház civileknek
-->régebbi cikkek
 

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma támogatásával készült el.

A szövetség


A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség 1996-ban alakult, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye területén működik. A szövetség összefogja és koordinálja azoknak a térségben működő egyesületeknek, társadalmi szervezeteknek, ifjúsági közösségeknek, kluboknak a tevékenységét, amelyek agrár szakmai tevékenységgel, népi hagyományőrzéssel, kulturális és szabadidős tevékenységgel, környezetvédelemmel, az euroatlanti csatlakozás kérdéseivel foglalkoznak, és ezekhez kapcsolódóan szervezik tagjaik tevékenységét, programjaikat.
A szervezet tevékenységének legerősebb területe, a helyi nyilvánosság megteremtése, közösségfejlesztő programok szervezése, illetve különböző programkoordinálási feladatok elvégzése.
A DALISZ 1999-től közhasznú minősítéssel rendelkező ifjúsági szervezet.
A szövetség alulról jövő kezdeményezés hatására jött létre, legfontosabb feladatának az érdekvédelmet, és a koordinációs munkát jelölték meg az alapítók. A generációs váltás megviselte a szövetség működését, tagszervezeteinek száma jelentősen megcsappant.
2006–ban elsősorban a Homokháti Kistérség Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának koordináló szerveként működött, rendelkezésére álló infrastruktúrájával, felhalmozott kapcsolati tőkéjével ezen nem önálló jogi személyként működő szervezetek működését segítette. Szakmai programjai, támogató tevékenysége a helyi és kistérségi ifjúságpolitikai koncepciók alapján valósultak meg.
A szövetség 2005-től működteti információs szolgáltató hálózatát, amely az első két évben sikeresen építkezett, és jelenleg közel 40 ifjúsági szervezettel, gyermek és/vagy ifjúsági önkormányzattal, nem formális ifjúsági csoporttal, közösséggel tart fenn rendszeres kapcsolatot.
A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség megalakulása óta fontosnak tartja a nemzetközi kapcsolatok ápolását, nemzetközi csereprogramokban való részvételt, és ilyen csereprogramok szervezését. Pályázati programokon keresztül részt vett az európai uniós csatlakozást megelőzően szervezett Fiatalok Európáért I-II. programban, majd az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Unió tagállamainak megállapodása értelmében létrehozott és támogatott Ifjúság 2000-2006 program számos alprogramjában vett részt tagszervezetein keresztül, többségében együttműködő partnerként.
Eddig sikeres nemzetközi cserekapcsolatot bonyolítottunk le svájci, francia és dán fiatalokkal. A cserék fő témája a mezőgazdaságból élő fiatalok integrációja volt.
Jelenleg tagszervezeteinken keresztül vannak nemzetközi kapcsolataink.
 
Vesd bele magad programot hirdetett az AGRYA
Törölheted az elküldött üzeneteket Facebookon
Június elején Deja Vu Fesztivál Szegeden
Jó ütemben halad a Szegedi Ifjúsági Centrum építése
Hallasd a hangod az EP-ben!
Elrajtol a Start 2019 Kupa Bordányban
-->hírarchívum
 
 
 
Tekerjük körbe a Balatont?
Legyen-e ismét miénk a tér?
 
 
 
 
 
 
 
 
DALISZ 2008   
Kemal Muratoğlu Paranormal Hikaye Dershane Ankara Belgesel izle ingilizce tercume Ankara Tercüme Ofisi Ankara Tercüme Bürosu Yeminli Tercüme Ankara İngiltere Vizesi çankaya Tercüme Malta Dil Okulu